Arti Shuffle

SOULIMPROOVEMENTS

15 sep 2023
20.30 uur, inloop vanaf 20.00 uur

Kosten: Entree: €10,- (regulier), entree voor Arti-leden: gratis let op! Beperkt aantal kaarten beschikbaar dus wees er snel bij, en max. 1 per Arti-lid. RESERVERINGSLINK
(reserveren verplicht)

SOULIMPROOVEMENTS, bestaande uit zangeres Jane Proove en pianist Kees Post, brengt een mix van Amerikaanse soul, R&B en tijdloze jazz covers en laten je kennismaken met hun eigen composities, doordrenkt met aanstekelijke dance invloeden.

Jane Proove, een pionierende R&B-zangeres in Nederland, keert terug naar het podium na haar eerdere successen, waaronder de clubhit “The Only One” en een eervolle plek als voorprogramma van Queen Latifah. Naast haar rol als zangeres is ze een getalenteerde songwriter, geïnspireerd door de bronnen van Amerikaanse soul, R&B en jazz. Haar onberispelijke timing, warme klankkleur en emotionele expressie hebben haar een toegewijde aanhang opgeleverd.

Sinds 2022 vormt zij een vast duo met Kees.

Kees Post
De muzikale reis van Kees Post begon met klassieke pianostudies aan het conservatorium in Groningen. Na zijn formele opleiding waagde hij zich in het rijk van improvisatie binnen de Amerikaanse blues- en jazztradities. Kees’ fascinatie voor Afrikaanse muziek leidde hem op een uniek pad, waarbij hij twee jaar lang als producer in Ghana werkte, in samenwerking met de reggae-formatie genaamd Kente. Deze bijzondere ervaringen hebben zijn muzikale horizon verbreed en hebben een diepgaande invloed gehad op zijn creatieve benadering. Naast piano speelt Post ook keyboard & bassynthesizer.

Na het optreden trakteert DJ Guppie op een swingende selectie van dansmuziek uit Cuba, Jamaica en meer. Maak je op voor een avond dansen!

De Arti Shuffle is een (bijna) wekelijks programma in de sociëteit van Arti et Amicitiae met beeldende kunst, performances, installaties, muziek, lezingen, filmvertoningen, lekkere drankjes én de dansvloer. Iedereen is welkom! Houd www.arti.nl in de gaten voor het programma.