Optreden

Rendier &semble

sociëteit

10 mei 2019
21.00 uur

‘Verpozing & Vertier Toer 2019’

Nederlandstalig met snarengekletter
Reinder van der Woude – gitaar, zang, teksten
Maddy Rentenaar – gitaar, zang

* lyrisch
* absurdistisch
* erotisch
* kritisch (jawel)
* plesant
* mens(on)vriendelijk
* interessant
* kunstig
* en verrassing

Het optreden vindt plaats tijdens de finissage van de Artspace tentoonstelling:

Reinder van der Woude

Titel: ‘O.a. meer Love Supremen’.

Reinder van der Woude (opleiding Gerrit Rietveld Academie) is kunstenaar sinds eind jaren 70 van de vorige eeuw en exposeerde op talloze plekken.

Precies 40 jaar geleden had hij zijn expositie-debuut: met het schilderij ‘Vrolik landschap’, naar een gedicht van Paul van Ostaijen, nam hij in 1979 deel aan de expositie ‘Tutti Frutti’ in het toenmalige, op een steenworp afstand van Arti gelegen Museum Fodor te Amsterdam.
Aan de recente driehoekschilderijen begon hij ongeveer 3 jaar geleden met de serie ‘Love hurts’ (waarvan de titel is ontleend aan het gelijknamige countrynummer in de duet-uitvoering van Gram Parsons en Emmylou Harris).

Een vervolg hierop was de serie ‘Love supreme’ (geïnspireerd door de beroemde compositie en de plaat ‘A love supreme’ uit 1965 van jazz-saxofonist John Coltrane).
Tevens wordt in de ART SPACE geëxposeerd het eraan voorafgaande werk ‘Onderscheiding’ en de zeefdrukken ‘In de hemel’ en ‘Chaostologisch Ontwerp’.

Op bijgaande afbeelding: ‘Empathie / Love Supreme IV’, ‘Monument / LS XII’, ‘Optimisme / LS VII’, ‘Stilleven / LS VI’. Alle werken: 60x60cm.

Opening: Maandag 6 mei: 20.00 – 22.00 uur
Finissage: Vrijdag 10 mei 21.00 uur.

www.reindervanderwoude.nl