Arti Shuffle

Geannuleerd – Persvrijheid en Democratie

Masterclass

6 okt 2023
20:30 uur

Wegens onvoldoende aanmeldingen is deze activiteit geannuleerd

Maak jij je zorgen over de staat van persvrijheid in Nederland en daarbuiten? Wil je er meer over weten en wil je er ook iets aan doen? Bezoek dan de Masterclass Persvrijheid en Democratie.

Persvrijheid is een onmisbaar onderdeel van de democratie, maar deze staat steeds meer onder druk. In de wereld, in Europa en nu ook in Nederland. De Masterclass Persvrijheid van Free Press Unlimited is bedoeld voor iedereen die zich hier zorgen over maakt. Want persvrijheid verdient ondersteuning van iedereen die staat voor een open en democratische samenleving.

In de Masterclass leer je meer over de manier waarop het werk van journalisten wereldwijd, maar ook in Nederland steeds moeilijker wordt. Je gaat ook zelf aan de slag. Met andere deelnemers aan de Masterclass ga je in gesprek over manieren om persvrijheid beter te verankeren in de maatschappij. Hoe kan het bewustzijn hierover bij anderen worden vergroot? En wat kun je zelf doen?

Free Press Unlimited stelt journalisten wereldwijd in staat om mensen de informatie te geven waar ze recht op hebben. We zijn vooral actief in gebieden waar dat recht (zwaar) onder druk staat, bijvoorbeeld met Reporters Respond, ons noodfonds voor journalisten, met het klokkenluidersplatform Publeaks, en met Media Lifeline Ukraine.

Meer informatie: www.freepressunlimited.org