Pop Life

Pedro Bakker, Tekeningen naar een film uit 1943

Artist Talk

zalen

6 apr 2023
20.00 uur
Entree: gratis Reserveren is gewenst via arti@arti.nl

Pedro Bakker, Tekeningen naar een film uit 1943 en een animatie over de oorlogsjaren van Lucebert.

In 2010 voerde Pedro Bakker zijn serie L’Éternel Retour uit. Ma Mère et Georges B. (1943), geïnspireerd op de film L’Éternel Retour uit 1943, geschreven door Jean Cocteau. Bakker zal deze tekeningen eerst bespreken en daarna zal hij zijn animatieproject ‘Hey, Little Blue’ over de oorlogsjaren van kunstenaar Lucebert inleiden. Filmmaker en producer Digna Sinke zal hem vanuit een positie van ‘nieuwsgierige onwetendheid’ bijstaan ​​om in gesprek te komen

Deze lezing is onderdeel van de tentoonstelling Pop Life die van 17 maart t/m 16 april te zien is in Arti et AmicitiaePop Life richt zich op hedendaagse tekeningen en hoe de menselijke vorm wordt afgebeeld door middel van de taal van de populaire cultuur.

Deelnemende kunstenaars: Pedro Bakker, Laura Bruce, Iris van Dongen, Marcel van Eeden, Andrew Gilbert, Euan Gray, Marie Harnett, Helena Her, Paul McDevitt, Charlotte Schleiffert, Sandra Vasquez de la Horra, Rinus van de Velde en Witte Wartena.
Curatoren: Euan Gray, Witte Wartena

Pop Life toont een diverse groep van dertien gerenommeerde Nederlandse en internationale kunstenaars, elk geselecteerd vanwege hun aanhoudende bijdrage aan het hedendaagse tekenen en een zeer individuele benadering van de weergave van de menselijke vorm.
De kunstenaars verwijzen in hun werk naar film, televisie, popmuziek, strips, romans, reclames en hedendaagse vormen van sociale media, en zetten traditionele popcultuur mythes om in persoonlijke verklaringen over geschiedenis, feminisme, koloniale macht, politiek, identiteit, schoonheid en verschillende andere existentiële vragen .

Er worden ruim zestig tekeningen gepresenteerd. Speciaal voor de tentoonstelling zijn een aantal nieuwe tekeningen gemaakt.

Pop Life wordt gesteund door het Amsterdamse Fonds voor de Kunst en het Goethe- Institut

Beeld: Pedro Bakker, L’Éternel Retour 7/Ma Mère et Georges B. (1943), 2011