Literaire Salon

Monika Sauwer & Nicolien Mizee

Liefde en het geheim van de familie

sociëteit

6 nov 2015
16 uur
* Vrij toegankelijk voor leden en niet-leden

In elke familie is wel wat, al is het maar dat kinderen er zich geen voorstelling van kunnen maken hoe hun ouders elkaar hebben leren kennen en hoe ze intiem geweest zijn.

Monika Sauer (1946) reconstrueert in Een liefde van 1945 aan de hand van echte brieven hoe haar ouders aan het eind van de Tweede Wereldoorlog verliefd werden, de liefde consumeerden en tegen de zin van hun stand bewuste families in toch doorgezet hebben. Dat daarbij ook nog afgerekend moest worden met een concurrente, maakt het verhaal slechts geloofwaardiger.

Nicolien Mizee (1965) vervolgt in De Halfbroer haar geschiedenis van een voor buitenstaanders gewone Haarlemse familie, die ze al eerder portretteerde in Toen kwam moeder met een mes. Ook in Mizees familie, die als je dichterbij komt meer weg lijkt te hebben van een vrolijk beschreven slagveld dan van een rustig gezin, blijken geheimen te bestaan. Maar het is niet het geheim van De halfbroer als wel de eenvoudige recht toe recht aan liefde die deze familiekroniek voortstuwt.

In de Arti’s Literaire Salon gaan Monika Sauwer en Nicolien Mizee op 6 november in gesprek met Camiel Hamans. Na afloop zijn de boeken te koop en worden desgewenst gesigneerd.

 

kMizee_Nicolien_RV201501_KoosBreukel Monica Sauwer