Pop Life

Modeltekenen in Arti

Workshop

zalen

23 mrt 2023
t/m
13 apr 2023
Toegang vrij, reserveren voor de modeltekenlessen is noodzakelijk via arti@arti.nl 

Data: donderdag 23 maart, donderdag 30 maart, donderdag 6 april & donderdag 13 april van 9.30 – 11.30 uur. Wegens grote interesse kun je je voor maximaal 2 lessen inschrijven

In de tekensessies oefen je met meten en kijken naar verhoudingen om tot een goede opbouw van een menselijke figuur te komen. Je werkt van lijn naar toon en kleur. De lessen zijn voor iedereen toegankelijk, ongeacht eerdere ervaring. Neem je eigen papier en tekenmateriaal mee.
Over de docenten: Tatyana Yassievich geeft les op haar atelier en de Wackers Academie, Cathelijn van Goor op de kunstacademie in Zwolle. Beide kunstenaars geven ook les aan Ateliers Westerdok.

Het publieksprogramma is gratis. Reserveren voor de artist talks wordt aangeraden maar hoeft niet, reserveren voor de modeltekenlessen is noodzakelijk via arti@arti.nl
Wegens grote interesse kun je je voor maximaal 2 lessen inschrijven

Deze serie workshops zijn onderdeel van de tentoonstelling Pop Life die van 17 maart t/m 16 april te zien is in Arti et Amicitiae.

Pop Life richt zich op hedendaagse tekeningen en hoe de menselijke vorm wordt afgebeeld door middel van de taal van de populaire cultuur.

Deelnemende kunstenaars: Pedro Bakker, Laura Bruce, Iris van Dongen, Marcel van Eeden, Andrew Gilbert, Euan Gray, Marie Harnett, Helena Her, Paul McDevitt, Charlotte Schleiffert, Sandra Vasquez de la Horra, Rinus van de Velde en Witte Wartena.
Curatoren: Euan Gray, Witte Wartena

Pop Life toont een diverse groep van dertien gerenommeerde Nederlandse en internationale kunstenaars, elk geselecteerd vanwege hun aanhoudende bijdrage aan het hedendaagse tekenen en een zeer individuele benadering van de weergave van de menselijke vorm.
De kunstenaars verwijzen in hun werk naar film, televisie, popmuziek, strips, romans, reclames en hedendaagse vormen van sociale media, en zetten traditionele popcultuur mythes om in persoonlijke verklaringen over geschiedenis, feminisme, koloniale macht, politiek, identiteit, schoonheid en verschillende andere existentiële vragen .
Er worden ruim zestig tekeningen gepresenteerd. Speciaal voor de tentoonstelling zijn een aantal nieuwe tekeningen gemaakt.

<><><>><><><><>><><><><><><><><><><><><><>

Pop Life wordt gesteund door het Amsterdamse Fonds voor de Kunst en het Goethe- Institut Beeld: schets van Tatyana Yassievich