Lezing

Maalstroom

Jeroen Toirkens, Jelle Brandt Corstius, Marilyn Arsem

zalen

7 jun 2019
15-17 uur

RANDPROGRAMMA // LEZING
TENTOONSTELLING MAALSTROOM

BOREALIS PROJECT
Fotograaf Jeroen Toirkens en journalist Jelle Brandt Corstius spreken over hun multimediale project ‘Borealis’. Toirkens en Brandt Corstius zijn gefascineerd door de bossen in de poolcirkel en de verhalen die er in verscholen liggen. In hun multimediale project Borealis, wordt de invloed van de mens op het landschap verbeeld.

THE CHALLENGE OF MAKING NEW WORK ​
Kunstenaar Marilyn Arsem reisde twintig jaar naar internationale festivals met haar site-specifieke performances. Ongepland reageert zij op een locatie die bij aankomst wordt geselecteerd. Deze aanpak kan mislukken, maar heeft ook voordelen. Er doen zich mogelijkheden voor die nooit in de studio kunnen worden bedacht. Arsem spreekt over haar strategieën hoe een performance te maken en laat beelden zien van werk dat onverwacht ontstond.

TENTOONSTELLING MAALSTROOM
Jeroen Toirkens en Marilyn Arsem zijn gastkunstenaars binnen de tentoonstelling Maalstroom die tot 23 juni in Arti et Amicitiae te zien is.

Initiators en deelnemende kunstenaars Jolanda Jansen en Anna J. van Stuijvenberg creëren met hun installaties een ‘Landschap van Papier’, in de tentoonstelling Maalstroom.
Beiden maken monumentaal werk vanuit verschillende disciplines; installatie en performance kunst en gebruiken papier als basis materiaal. Het Noorse landschap in de Boreale zone staat centraal met de invloed van de mens op de natuur.

De expositie gaat over de aarde, aarden op een plek en transformatieprocessen. Het thema dat ons bindt is de beleving van een plek en impact van ingrepen in de natuur door de mens. De concentratie van het moment en het begrip tijd.

Wil je bij de lezing aanwezig zijn? Wegens beperkte capaciteit raden we je aan je op te geven via arti@arti.nl

LEZING VRIJDAG 7 JUNI 15-17 UUR
Arti et Amicitiae
Rokin 112
1012 LB Amsterdam

Beeld: BOREALIS (project) – Noorwegen, 2 juni 2016 – Pasvik nationaal park, het pad naar het drielandenpunt tussen Noorwegen, Finland en Rusland.- tekst Jelle Brandt Corstius © JEROEN TOIRKENS

Wil je bij de lezing aanwezig zijn? Wegens beperkte capaciteit raden we je aan je op te geven via arti@arti.nl Entree: €3,-