Dalai Lama

Live stream ceremonie

Nieuwe Kerk

sociëteit

15 sep 2018
8.30 uur
DIT EVENT IS VOLGERESERVEERD, RESERVEREN KAN HELAAS NIET MEER 

DIT EVENT IS VOLGERESERVEERD, RESERVEREN KAN HELAAS NIET MEER 

Zaterdag 15 september om 9 uur opent de Dalai Lama de tentoonstelling ‘Het leven van Boeddha, de weg naar nu’ in de Nieuwe Kerk. met een dialoog over Compassie en Technologie.

Een live stream van de openingsceremonie en de dialoog vindt plaats in Arti et Amicitiae.

De tentoonstelling ‘Het leven van Boeddha, de weg naar nu’ vertelt het levensverhaal van de Boeddha. Hij werd in de vijfde eeuw v.Chr. als rijke prins geboren maar koos op zijn 29ste radicaal voor een ander leven. Zijn levensfases staan symbool voor het boeddhisme en vormen het verhaal van de tentoonstelling: de geboorte, de ommekeer, de verlichting, de eerste leerrede en zijn overlijden. De essentie van het boeddhisme is de verlichting, die bereikt kan worden door de bewustwording van het hier en nu. De tentoonstellingsmakers, onder wie co-curator en vormgever Siebe Tettero, verbeelden het ‘nu’ met werken van hedendaagse kunstenaars; speciaal voor deze tentoonstelling worden ook nieuwe kunstwerken gemaakt. Het leven van Boeddha, de weg naar nu is te zien van 16 september 2018 tot en met 3 februari 2019.

De tentoonstelling wordt op zaterdagochtend 15 september geopend door Zijne Heiligheid de Dalai Lama door middel van een dialoog met technologische vernieuwers en jongeren over Compassie en Technologie. De dialoog wordt in nauwe samenwerking met SingularityU The Netherlands samengesteld. Het is een besloten bijeenkomst, maar deze zal door middel van een livestream te volgen zijn.

Live stream in Arti et Amicitiae
Het programma in de Nieuwe Kerk is besloten. Voor geïnteresseerden die niet aanwezig kunnen zijn bij deze bijeenkomst is er een speciaal programma in Arti et Amicitiae In samenwerking met het Buddhist Film Festival Europe (BFFE2018@EYE) en De Nieuwe Kerk. In de prachtige historische sociëteit van kunstenaarsvereniging Arti et Amicitiae (500 meter van de Nieuwe Kerk) kunt u de dialoog en de openingsceremonie live volgen en wordt er een heerlijk ontbijt geserveerd.

Wanneer: Zaterdag 15 september 9 uur ( inloop 8:30 uur)
Waar: Arti et Amcitiae, Rokin 112 Amsterdam ( 500 meter vanaf de Nieuwe Kerk)
Kaarten: €8,- inclusief koffie of thee, jus d’orange, een croissant en iets lekkers