Nina Polak & Niña Weijers

Literaire Salon

Zoeken naar leven en liefde

sociëteit

3 apr 2015
16 uur
Vrij toegankelijk voor leden en niet-leden

Twee jonge schrijfsters, twee debuten uit hetzelfde jaar 2014, beide romans een zoektocht, beide geroemd door recensenten en jury’s en toch twee zulke verschillende boeken.

Nina Polak (1986) publiceerde vorig jaar ‘We zullen niet te pletter slaan’, een roman waarin twee jonge mensen, broer en zus met twee moeders, op zoek zijn naar hoe ze zichzelf vorm moeten geven in leven en liefde. Tegelijk is het een verhaal waarin beschreven wordt wat er met een jonge man gebeurt die zich overeind probeert te houden te midden van uitsluitend vrouwen.

Niña Weijers (1987) ‘De consequenties’ speelt eveneens in een wereld van kunstenaars, maar haar hoofdpersoon, een jonge performancekunstenares, vraagt zich af of er wel verschil bestaat tussen kunst en leven en is daarbij op zoek naar haar persoonlijkheid. Niña Weijers’ debuut werd in 2014 bekroond met de Anton Wachterpijs, een prijs waarvoor Nina Polak eveneens genomineerd was. De Consequenties staat nu op de shortlist voor zowel de Libris Literatuurprijs als de Vlaamse Gouden Boekenuil.

In de Arti’s Literaire Salon gaan Nina Polak en Niña Weijers in gesprek met Camiel Hamans. Na afloop zijn de boeken te koop en worden desgewenst gesigneerd.