Lezingenavond

met Scarlett Hooft Graafland en Erik Kessels

zalen

3 feb 2015
20 uur. Inloop vanaf 19.30 uur
Vrij toegankelijk voor leden en niet leden De voertaal van de avond is Engels

In samenwerking met de Master Fotografie van Sint Lukas, school of Arts te Brussel, vindt in Arti et Amicitiae op dinsdag 3 februari een lezingenavond plaats. Te gast zijn Scarlett Hooft Graafland, beeldhouwster en fotografe en Erik Kessels, medeoprichter en creatief directeur van het Amsterdamse communicatiebureau KesselsKramer.

20 uur Erik Kessels: Verhalen vertellen met huiselijke fotografie

Vanuit zijn passie voor huiselijke en amateur fotografie maakt Erik Kessels al vijftien jaar tal van boeken en tentoonstellingen. In deze lezing zal hij op zijn laatste publicaties in gaan en inzicht geven in het verzamelen en uitgeven van foto’s die hij on-line vindt en op vlooienmarkten over de hele wereld. Erik Kessels (Roermond, 1966) is sinds 1996 Creatief Directeur van communicatiebureau KesselsKramer in Amsterdam. Hij werkt voor nationale en internationale klanten. Als kunstenaar en fotografieverzamelaar heeft Kessels verscheidene boeken gepubliceerd op basis van zijn ‘verzamelde’ beelden: Missing Links (1999), The instant Men (2000), in almost every picture (2001-2014) en Wonder (2006). Sinds 2000 is hij redacteur van het alternatieve fotomagazine Useful Photography. Hij heeft lesgegeven op de Gerrit Rietveld Academie en op de Amsterdamse Academie van Bouwkunst, waar hij curator was van Het vieren van amateurisme.
Kessels heeft een hele reeks tentoonstellingen gemaakt en maakte samen met Martin Parr en anderen From Here On. In 2010 won Kessels de Amsterdam Prize of the Arts en in 2012 werd uit verkozen als de meest invloedrijke creatieve persoon van Nederland.

21 uur The Making of; Scarlett Hooft Graafland

Scarlett Hooft Graafland is een van die talentvolle jonge kunstenaars voor wie de wereld een werkterrein is. In authentieke, onaangetaste landschappen doet ze als beeldhouwer een tijdelijke ingreep. Terwijl ze de heldere lucht en aardse pracht oplaadt met kleur en een soms absurdistische fantasie, toont ze zich tegelijkertijd bewust van dreigende landschappelijke teloorgang. De foto’s van Scarlett Hooft Graafland zijn te zien geweest in steden als La Paz, Xiamen, Seoul, Berlijn, Reijkjavik en elders. Het Amsterdamse Huis Marseille toonde in 2011 een overzicht. Het is bijzonder dat Scarlett Hooft Graafland in Arti haar foto’s wil komen toelichten en iets van de avontuurlijke “making of” zal prijsgeven.