Lezing door Dr. Maurice Rummens, wetenschappelijke medewerker van het Stedelijk museum Amsterdam en samensteller van de tentoonstelling “Chagall, Picasso, Mondriaan e.a. Migranten in Parijs”.
In september opent in het Stedelijk museum de tentoonstelling over bekende en onbekende kunstenaar-migranten in Parijs in de jaren 1900-1950. De kunstenaars die hun weg moesten vinden in de gepolariseerde samenleving, vol nationalisme, vreemdelingenhaat en antisemitisme, die moedige beslissingen namen en in een vreemd land tot uitzonderlijk vernieuwend werk wisten te komen. De samensteller van de tentoonstelling Dr. Maurice Rummens vertelt over deze bijzondere tentoonstelling.
Voorafgaand een woord vanuit Het Stedelijk door Enrica Flores D’Arcais, hoofd afdeling development van het museum en lid van de management team.
Met dit evenement beginnen wij een serie van exclusieve lezingen alleen voor de leden van Arti. Wij brengen het intieme samenzijn onder de leden, waarbij de voornaamste specialisten op het gebied van beeldende kunst makkelijk benaderbaar zijn om met ons te reflecteren over hun specialistische onderwerpen
Beeld: Marc Chagall, Zelfportret met zeven vingers, 1912-1913. Collectie Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Langdurige bruikleen Stedelijk Museum Amsterdam. c/o Pictoright Amsterdam