Kimono op de catwalk

Van volks tot verheven

sociëteit

3 mei 2018
16-17 uur
Vrij toegankelijk voor leden € 5.00 entree voor niet leden Reserveren is niet nodig

Tijdens deze show laten we een gedeelte zien van de grote collectie van Emiko Kannan. Zij is opgegroeid met de traditionele kimono en is vanuit Nederland, gestimuleerd door de actieve Japanse gemeeschap, verder gaan verzamelen. Uit haar collectie hebben we een selectie samengesteld waarbij we verschillende thema’s behandelen. Bruid/bruidegom, kind, feest en werk. Een totaal van 10/12 modellen die de meest prachtige exemplaren van Emiko laten zien. Verder gaan we in op de verschillende stoffen, de gebruiken en de geschiedenis van de kimono.

Tijdens en na de modeshow is er ruimte voor het maken van foto’s. Wij nodigen daarom alle fotografen van Arti en omstreken uit om zich door deze bijzondere gelegenheid te laten inspireren.
Na afloop van de kimonoshow is er mogelijkheid voor blijven eten met een Japans dagschotel.

Deze kimono modeshow is onderdeel van de randprogrammering van de tentoonstelling
“Van Volks tot Verheven, Collectie Japanse papierrollen van Peter Poldervaart”Arti toont een deel van de omvangrijke collectie papierrollen van Peter Poldervaart. Peter Poldervaart was hoofdrestaurator papier in het Rijksmuseum. Voor zijn werk reisde hij regelmatig naar Japan. Hij ontmoette er de beste papiermakers van het exclusieve kozo papier en kreeg de smaak te pakken om Japanse rolschilderingen te verzamelen.

Klik hier voor meer informatie over de tentoonstelling
Met dank aan Emiko Kannan, Renée den Hartog en Natasja Peerdeman

Beeld: Detail van een kimono van Itchiku Kubota.