De kunstenaar uitgelicht

Jeroen Fransen

24 feb 2023
17:00-18:00 uur

Elke laatste vrijdagmiddag van de maand wordt er onder de schouw in de sociëteit van Arti een kunstenaar uitgelicht in een verdiepend gesprek. Renée den Hartog, voorzitter van de sociëteitscommissie, gaat op vrijdag 24 februari de dialoog aan met Jeroen Fransen, lid kunstenaar van Arti.

Jeroen laat zich het best omschrijven als een multidisciplinaire duizendpoot die enthousiast wordt door het maken van contact met anderen door middel van kunst. Of het nu autonome kunst is, performance, zang of schilder- of tekenworkshop.

Aan de Academie voor Beeldende Vorming Tilburg behaalde Jeroen in 2002 zijn 1e graads lesbevoegdheid voor docent tekenen en kunstgeschiedenis. Met een werkbeurs van het Mondriaanfonds en CBK Dordrecht verblijft hij na zijn afstuderen een periode in Berlijn. Tussen 2004 en 2005 volgt hij aan St. Joost, Breda, de richting Fine Arts.

In zijn vrije autonome werk ligt nu de nadruk op collage die hij met de hand maakt. De collages worden gemaakt met materiaal uit tijdschriften, boeken en foto’s van internet. In beperkte oplage worden deze collages uitvergroot en gedrukt op aluminium.

Door zijn ervaring met performance en zang en zijn fascinatie voor theater besluit hij in 2010 te starten met de Opleiding voor Theater en Televisie – Le Pavegnon. Tussen 2007 en 2019 is Jeroen als artistiek directeur zeer nauw betrokken geweest bij de oprichting, inhoudelijke en kunstzinnige ontwikkeling van Gross Dance Company o.l.v. choreograaf en danser Sagi Gross.

Maatschappelijke thema’s vinden door de geëngageerde dramaturgische benadering van Jeroen een directe weerklank in de concepten en regie van verschillende dansvoorstellingen.

Meer informatie is te vinden op www.jeroenfransen.com