Interview en boekpresentatie

Frithjof Foelkel

14 jun 2023
16.30 -17.30 uur
Vrij toegankelijk voor leden en niet-leden

Op woensdag 14 juni om 16.30 uur vindt er een interview met auteur Frithjof Foelkel plaats in de sociëteit. Socioloog Redbad Veenbaas en zijn dochter literatuurwetenschapper Myrte Veenbaas. Zij gaan in gesprek met Foelkel over zijn nieuwe roman ‘De Bèta’s’.

Foelkel groeide op op de Veluwe en studeerde theoretische natuurkunde in Amsterdam. Hij debuteerde op 50-jarige leeftijd met de satirische roman ‘Onder de pannen’ (1995) waarin hij het linkse studentenmilieu van Amsterdam op de hak neemt, en Louis de Broglie een belangrijke rol speelt. Een jaar later volgde de verhalenbundel ‘De pythons en de nachtportier’.

Zijn nieuwe roman ‘De Bèta’s’ verhaalt over een theoretisch fysicus die zijn leven lang zoekt naar de relatie tussen het Absolute en het Relatieve. Tussen de ether en de relativiteitstheorie.

Na afloop van het gesprek vindt een optreden plaats van de sopraan Nienke Oostenrijk, onder pianobegeleiding van Rob Broek. Zij voeren liederen uit van Foelkels vader (1890-1982), die geïnspireerd werd door hartverscheurende zielenroerselen uit de negentiende eeuw.
Onder de titel:’Mijn ziel is in mijn zangen concert’.. (Naar Albert Verweij.)

Voor meer informatie over het boek ‘De Bèta’s’ zie https://sfermion.nl
De toegang voor deze activiteit is gratis.