De kunstenaar uitgelicht

Henk Wijnen

25 feb 2022
17 uur

Van uitstel komt geen afstel. Na twee keer verplaatst te hebben, nu dan eindelijk weer eens een kunstenaarsgesprek ‘in real life’ in de sociëteit van Arti et Amicitiae.

Op vrijdag 25 februari gaat Renée Hartog in gesprek met Henk Wijnen,
Henk Wijnen is geboren in Asten, Noord Brabant, opgegroeid in ’s Hertogenbosch en heeft op verschillende academies zijn kennis opgedaan. Op de Jan van Eijck Akademie werkte hij van 1977 t/m 1979 op de experimentele afdeling.
Wijnen exposeerde veelvuldig in binnen- en buitenland. Vele malen in Duitsland waar hij door samenwerkingen met andere kunstenaars en museumdirecteuren is en was verbonden. Naast zijn actieve autonome werk heeft hij met meerdere kunstenaars samenwerkingen in de loop der jaren gehad. O.a. met Jockel Heenes van 1978 tot 2004 en met Martyn Last van 2006 tot 2016.
Monument-of-mankind (MOM), een groepsportretten galerij, is een langdurige samenwerking met Wim van Sijl. Eén van de groepsportretten uit deze groeiende serie hangt in de trappenhuis van Arti, MoM 175.

Meer informatie:
www.wijnen-reserved-planet.nl
www.momument-of-mankind.org

MAATREGELEN
Let op: u dient nog steeds een geldig corona bewijs te tonen. De coronapas is geldig bij een vaccinatiebewijs, een herstelbewijs of een negatieve test. De 1,5 meter is ook nog steeds van kracht. Dit betekent dat er minder zitplaatsen zijn in de sociëteit. Een zitplaats is verplicht. Bij het door de sociëteit lopen, bijvoorbeeld als men naar het toilet moet, is een mondkapje verplicht.

Foto: Henk Wijnen met zijn kleindochter Billy