Zachtzinnig Radicaal

Hedendaagse muziek, een interdisciplinaire kunstvorm?

23 mei 2019
16 -18 uur
Vrij toegankelijk voor leden, € 3,- voor niet-leden

Lezing: Hedendaagse muziek, een interdisciplinaire kunstvorm?

Lezing door Wim Henderickx, docent Conservatorium van Amsterdam.
In zijn lezing gaat Henderickx in op de meerwaarde van samenwerkingen tussen de verschillende kunsttakken; de wijze waarop je jonge componisten een zo breed en open mogelijke vizier kunt geven; de invloed van elektronica en andere nieuwe media in compositie evenals de invloed van andere culturen in de hedendaagse muziek.

Ook stelt Henderickx aan de orde hoe je als kunstenaar je eigen ervaringen door kunt geven aan de jongere generatie componisten. Hij doet dit aan de hand van muziek- en beeldfragmenten. www.wimhenderickx.com. Daarnaast introduceert hij enkele YAA-awardwinnaars uit de afgelopen jaren en gaat met hun in gesprek voorafgaand aan een kort optreden.

Hij gaat met componist / muziekinstrumentenbouwer Flora Koene (YAA 2018) in gesprek over haar werk. Haar installatie Sign Language Songs kan deze middag en avond individueel ervaren worden in de Arti sociëteit.

Componist Rick van Veldhuizen (YAA 2017)
brengt enkele nummers ten gehore waaronder enkele nummes uit zijn mini-opera Over.
Componist Felipe Ignacio Noriega (elektronika) en YAA-awardwinnaar 2015, treedt op met pianiste Anne Veinberg. Zij spelen een recent fragment uit het zeer succesvolle CodeKlavier.
De middag wordt afgesloten door choreograaf / danser / arrangeur Fernando Belfiore (YAA 2015). Hij danst een fragment uit The Cave waarvoor hij zelf de muziek heeft gearrangeerd.

Beeld: Flora Koene, Visual Music