Jong, onorthodox en succesvol

Hanna Bervoets & Maartje Wortel

Literaire Salon

sociëteit

1 mei 2015
16 uur
• Vrij toegankelijk voor leden en niet-leden

Maartje Wortel ‘werd op 26 oktober 1982 geboren in Eemnes. Ze woont en werkt in Amsterdam. Haar broer heet Bas.’ Dit is de onorthodoxe biografische informatie die Maartje Wortel verstrekt op haar website. Die van Hanna Bervoets (1984) is iets uitvoeriger, maar kenmerkt zich door even ongewone als zakelijke indeling: Geboren, Gestudeerd & Gepubliceerd.

Gepubliceerd hebben beide schrijfsters reeds uitvoerig. Beiden debuteerden in 2009 en hebben sindsdien elke paar jaar een nieuw boek laten verschijnen. IJstijd, de laatste roman van Maartje Wortel kwam uit in 2014 en heeft intussen al een 7e druk bereikt. Efter, het nieuwe boek van Hanna Bervoets, haalde binnen een paar maanden ook al een 4e druk. Zowel in Efter, een toekomstverhaal waarin verliefdheid als een ziekte wordt beschreven, als in IJstijd wordt op een onalledaagse manier nagedacht over liefde en wat die met je doet.
Beide auteurs halen prijs op prijs en worden steevast genomineerd voor de belangrijkste literaire bekroningen. Allebei zijn eveneens gelauwerde columnisten. Youp van ’t Hek prees Hanna Bervoets’ columns aan als ‘beter dan die van mezelf. Veel beter’.

In de Arti’s Literaire Salon gaan deze twee meest succesvolle schrijfsters van hun generatie in gesprek met Camiel Hamans. Na afloop zijn de boeken te koop en worden desgewenst gesigneerd.