Goud onder het ijsje

Workshop voor kinderen

zalen

15 aug 2018
10-12 uur
Entree voor kinderen: gratis Entree voor papa/ mama € 3,- Educatiemap: € 2,50

Ga je mee op reis? kom naar onze Goud onder het Ijsje middag!
Op woensdag 15 augustus is er een speciale ochtend in Arti et Amicitiae.
Een ochtend, speciaal voor kinderen, om naar de kunstwerken in de tentoonstelling Goud onder het Ijs te kijken en samen vanuit de verbeelding aan de slag te gaan met kleurpotloden, papier en textiel.

Met kunstenaars Caspar Oyens en Femmie Duiven gaan we samen kijken naar kunstwerken die gaan over natuur, vulkanen, gletsjers, de maan, de sterren en reizen door de woestijn en andere spannende, mooie en betoverende gebieden op de aarde.

Je gaat zelf ook lekker tekenen, knippen en plakken. Hoe verbeeld je een gletsjer of een vulkaan? en teken een herinnering van je laatste vakantie… speelse opdrachten naar aanleiding van de kunstwerken in de tentoonstelling.

Geef je op via arti@arti.nl ovv aantal personen.
Wanneer: Woensdag 15 augustus 10-12 uur
Voor wie: kinderen van 5-10 jaar
Entree voor kinderen: gratis
Entree voor papa/ mama € 3,-
Educatiemap: € 2,50

Deze educatiemiddag maakt onderdeel uit van de tentoonstelling Goud onder het IJs.

In de tentoonstelling verbeelden 13 kunstenaars reiservaringen en fascinaties voor geologische fenomenen en vraagstukken, en beschouwen hoe de mens verbonden is met het binnenste van de aarde en het steeds veranderende landschap.

Deelnemende Kunstenaars: Marjolijn Boterenbrood, Femmie Duiven, Moritz Ebinger, Gerda Kruimer, Hans Landsaat, Max / Mei (Marte Mei van Haaster, Max Daalhuizen), Roelant Meijer, Regula Maria Müller, Caspar Noyons, Lizzy van Megen, Jenny Ritzenhoff, Theo Steemers, Kees de Vries

‘Goud’ als metafoor voor schoonheid en verlangens, maar ook voor de hebzucht en goudkoorts die ten grondslag ligt aan het vraagstuk of er goud tevoorschijn zal komen als de ijskappen verder gaan smelten.
‘Onder het ijs’ als metafoor voor het verborgene in de aarde in al zijn afstandelijkheid.