Out of Order

Gesprek Jorrit Paaijmans & Mark Bischof

zalen

31 mei 2018
19.30 uur - 22.30 uur
Voor leden: gratis entree Niet - leden: €3,-

Donderdagavond gaan twee generaties kunstenaars in gesprek over het maken en presenteren van vernuftige kinetische installaties.

Met een site-specific wandobject toont Jorrit Paaijmans in de tentoonstelling Out of Order een immens, complex en verfijnd instrument. Terwijl Mark Bischof in Amsterdam al 30 jaar in een verborgen ateliermuseum werkt aan grootse inventieve constructies. Net als Paaijmans werkt hij met een enorme precisie en doorzettingsvermogen. Naast een verrassende esthetiek weerspiegelen deze ook een meesterschap dat vandaag de dag steeds zeldzamer is. De handmatige bewerking van het materiaal, perfectionisme en extreme toewijding zijn hiervan de basiselementen. In de spannende installaties van Bischof komen hoogwaardige materialen, mechaniek en zwaartekracht samen, resulterend in een spel van glazen kogels die op onvoorspelbare wijze en tempo over hun rails rollen.

Voorafgaand aan het gesprek geeft MILK Bischof een rondleiding door de tentoonstelling, waarna Paaijmans vertelt over zijn werk op zaal. Na afloop van de avond kun je je inschrijven voor het atelierbezoek bij Mark Bischof.

19.30 uur _ Rondleiding
20.30 uur _ Gesprek op zaal
21.30 uur _ Borrel in de sociëteit

Atelierbezoek Mark Bischof _ 3 juni 14.00 uur (1,5 uur, max 15 deelnemers, kosten 5 eu)
inschrijven via info@milkamsterdam.com

Het gesprek is onderdeel van de tentoonstelling Out of Order in Arti et Amicitiae, te zien tot en met 17 juni 2018.
www.milkamsterdam.com