Concert

Frederic Mompou en Francis Poulenc

Verbeelde idealen

zalen

28 mrt 2019
20.30 uur
Vrij toegankelijk voor leden, € 7,50 voor niet-leden

Muziek in het kader van de tentoonstelling Verbeelde Idealen – kunst in de strijd tegen Franco

Lilian Tong (sopraan), Emma Breedveld (viool), en Rob Broek (piano) spelen werken van Frederic Mompou en Francis Poulenc. Lilian Tong zingt begeleid door Rob Broek de vijf liederen uit de cyclus Combat del Somni, aangevuld met Incertitude, Neu en L’hora grisa. Na de pauze spelen Emma Breedveld en Rob Broek de vioolsonate van Francis Poulenc, opgedragen aan Federico García Lorca. Gratis toegang voor leden, niet-leden betalen € 7,50. Dit concert is tot stand gekomen met financiële steun van de Gemeente Amsterdam.

Over de musici
Emma Breedveld kreeg haar eerste vioollessen van vioolpedagoog Coosje Wijzenbeek. Ze behaalde haar masterdiploma aan het Conservatorium van Amsterdam bij István Párkányi en na haar afstuderen maakte ze deel uit van verscheidene kamermuziekensembles. Ze was enkele jaren eerste violist en artistiek leider van het Escher Ensemble voordat ze ging spelen in Carel Kraayenhof’s Sexteto Canyengue. In 2014 richtte ze Trio Escapada op. Met dit trio speelt ze tango’s en eigen composities. Daarnaast is zij als viooldocente verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam.

Lilian Tong is een lyrische sopraan afkomstig uit Hong Kong. Zij behaalde haar masterdiploma aan het Rotterdams Conservatorium bij Henk Neven. In maart 2017 zong zij een hoofdrol in de wereldpremière van Seconds of Fear, een productie van de Nationale Opera in het kader van het Opera Forward Festival. In februari 2018 zong zij de rol van Despina in een concertante uitvoering van Mozart’s Così fan tutte. Naast operaproducties is zij actief als vertolkster van religieuze muziek. Zo zong zij de sopraanpartij in Bach’s Weihnachtsoratorium en Händels Messiah.

Rob Broek studeerde piano en kamermuziek aan het Conservatorium van Amsterdam bij Hans Dercksen, Milla Baslavskaya en Jan Gruithuyzen. Met de violist Kaoru Kakudo, de basklarinettist Henri Bok, de fluitiste Eugenia Moliner en het Eimer trio nam hij verschillende CD’s op. Naast kamermuziek is hij actief als solist. Sinds 10 jaar is hij verbonden aan het Rotterdams Conservatorium als hoofd van de studierichting Master of Music. Behalve pianist is hij programmeur van kamermuziekseries, muziekcriticus, lid van een professioneel gamelan-ensemble, bestuurslid van verschillende culturele organisaties en, last but not least, econometrist. Rob is lid van Arti en speelt elke dinsdagavond schaak in de sociëteit.