FLAM _ under construction

Public sharing

zalen

7 jul 2023
19:00 uur

Op vrijdag 7 juli om 19 uur vindt er een openbare repetitie plaats gevolgd door een hand Henna workshop en een gesprek met het publiek:
RESERVEER JE PLEK

KILLING YOU SOFTLY
door Avantika Tibrewal
Première: September 2023 op Fringe Festival, Frascati Theater.

Ali Clark- coach /dramaturgie
Frederica Oliveri- zang
Hethuis, locatie en productiepartner

Met Killing You Softly wil Avantika Tibrewal een werk creëren waarin het publiek wordt getriggerd om na te denken over de dreigende aanwezigheid van AI (kunstmatige intelligentie) en de impact ervan op het menselijk bestaan.

In FLAM _under construction presenteert de kunstenaar een werk in uitvoering dat het publiek uitnodigt na te denken over de essentie van menselijke verbindingen en zich voor te stellen hoe de vervanging van menselijk denken en doen door AI de menselijke relaties en empathie zal beïnvloeden.

De kunstenaar confronteert de verleidelijke allure van AI en stelt de vraag:
Waarom creëren we willens en wetens de gereedschappen die ons overbodig zullen maken?

Door te focussen op de menselijke handen, interviews uit het echte leven te gebruiken en verder te gaan dan persoonlijke verhalen, onthult het werk ook de benarde situatie van arbeiders wiens handen snel worden vervangen door de efficiëntie van AI.

Henna-workshop:
Na haar werk in uitvoering nodigt Avantika het publiek van harte uit om deel te nemen aan een workshop henna maken. Henna is een traditionele vorm van kunst maken op handen die afkomstig is uit haar thuisland India en doet denken aan een lange traditie van samenkomen om een band op te bouwen en aanraking te voelen in een sociale activiteit.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

FLAM opereert als een platform om Nederlandse en internationale performance kunst en de uitwisseling tussen makers te stimuleren. De nieuwe editie van FLAM staat gepland voor 2024, maar dat betekent niet dat FLAM stil ligt.

In de zomer van ’23 presenteren FLAM & Arti et Amicitiae:
FLAM _ UNDER CONSTRUCTION

Van 26 juni tot 21 juli presenteren Arti en FLAM zeven live werken ‘under construction’ waarin nieuw werk en samenwerkingen voor het voetlicht komen. De makers zullen de Arti zalen bezetten en stukjes van nieuwe performances en works in progress ontwikkelen en delen met het publiek.

MAKERS:
Avantika Tibrewal in samenwerking met Hethuis, Ali Clarck, Federica Olivera
Elisa Zuppini in dialoog met Bruno Listopad
Isis Andreatta in samenwerking met Juli Frodermann en Annick Kleizen
Rose Akras in dialoog met Fernando Lee en Vincent Riebeek
Tom Oliver J. & Flávia Pinheiro in samenwerking met Rodrigo Batista en Leandro Olivan
Isa Tomasi & Maciej Sado
Clara Saito
Mavi Veloso

Je bent welkom op de vrijdagavonden 7, 14 en 21 juli om FLAM te ervaren en een praatje te maken met de makers. Sommige kunstenaars zullen ook korte workshops geven. Op de laatste vrijdag 21 juli organiseren we een zomerse en luchtige bewegingsimprovisatie met live muziek van Fernando Lee in het Arti café. We nodigen iedereen uit om mee te doen.

Fotograaf: Shreya Nemani