De kunst van de Noord/Zuidlijn

Een exclusief voorproefje

sociëteit

23 mrt 2017
17:20-22 uur
Voor leden en geïnteresseerden. Inschrijven verplicht

Nog even en het nieuwe Rokin heeft weer het karakter en de klasse die horen bij Amsterdam. De Rode Loper is binnenkort voltooid en in de zomer van 2018 gaat de Noord/Zuidlijn rijden. Buurtbewoners, winkeliers, horeca en ondernemers staan in de startblokken om van hun straat weer the place to be te maken. Het Rokin begint aan zijn tweede jeugd.

Ondergrondse mozaïeken
De metamorfose van het Rokin speelt zich niet alleen op straat af, maar ook diep onder de grond, in station Rokin. Daniel Dewar & Grégory Gicquel hebben op de perronwanden enorme mozaïeken aangebracht in natuursteen. Ze laten alledaagse objecten zien in een ongewone omgeving. Die zijn nu al te bewonderen! De eigentijdse kunst van het Brits-Franse duo krijgt later dit jaar gezelschap van talloze voorwerpen die afkomstig zijn uit het verleden. Tussen de lange roltrappen zal in twee vitrines een selectie te zien zijn uit de honderdduizenden archeologische vondsten die we tijdens de aanleg van de Noord/Zuidlijn hebben gedaan.

Met de Noord/Zuidlijn krijgt Amsterdam er óók een spectaculaire kunstcollectie bij. Het enige museum waar u straks met uw ov-chipkaart naar binnen mag.

Een stukje van het museum gaat nu al even open. Speciaal voor u. Op donderdag 23 maart bent u tussen 17.30 en 22.00 uur van harte welkom in het toekomstige metrostation Rokin. Samen dalen we af voor een eerste, exclusieve blik op de mozaïeken.

Schrijf snel in!
We bouwen nog steeds in station Rokin. Het aantal plaatsen is daarom beperkt. Wilt u erbij zijn op 23 maart, schrijf dan snel in op www.supersaas.nl/schedule/NoordZuidlijn/KunstwerkRokin
Om iedereen voldoende tijd en ruimte te geven, start er iedere tien minuten een bezoek voor een kleine groep belangstellenden.

Programma in Arti et Amicitiae
Ook Arti et Amicitiae op Rokin 112 is van de partij. Hier zetelt de grootste vereniging van beeldend kunstenaars en kunstliefhebbers van Nederland. Medewerker Mirjam Taverdin. “Op donderdag 23 maart bent u vanaf 18 uur van harte welkom in ons prachtige, door H.P. Berlage ontworpen, sociëteit. U bent welkom om in Arti te dineren en/of onze hedendaagse kunsttentoonstellingen ‘a minor state of flux’ en ‘Startpoint. Prize for European Art Graduates’ op de monumentale bovenzalen  te bezoeken.”
Vol= vol. Aanmelden kan voor 19 maart via mirjam@arti.nl

Nb: voor het diner gelden de a la carte prijzen.
De toegang voor de tentoonstellingen is gratis tijdens deze avond.