Zachtzinnig Radicaal

Engagement in de kunsten

Corinne Noordenbos, Setareh Fatehi en Sara van Gennip

zalen

2 mei 2019
16 uur
Vrij toegankelijk voor leden, € 3,- voor niet-leden

ENGAGEMENT IN DE KUNSTEN
Gasten: Corinne Noordenbos, Setareh Fatehi en Sara van Gennip

SPREKER
Corinne Noordenbos – lezing en discussie over fotografie, vorm en maatschappelijke relevantie.
Corinne Noordenbos is fotograaf, internationaal educator en consultant. Zij was tot 2015 hoofd fotografie van de Koninklijke Academie Beeldende Kunsten in de Haag. Zij kreeg in 2014 de educational award van de Royal Photographic Society, Londen.
Aan de hand van verschillende voorbeelden zal Corinne Noordenbos het spanningsveld bespreken tussen de vrijheid die de wereld van de kunsten de fotograaf biedt en de noodzaak te communiceren met het publiek. Vrijheid en engagement verandert mee met de tijd. Hoe het te herkennen?

OPTREDENS
• Setareh Fatehi – Engagement in de choreografie
Setareh, YAA-award winnaar 2018, laat iets zien van haar recente afstudeerproject master choreografie aan Das Graduate School. Een onderdeel was haar dans in een prachtig decor met publiek, met vrouwen in Teheran in een prive-situatie. Mogelijk gemaakt door streaming.

• Sara van Gennip – YAA – award winnaar 2017, schrijver
Ze schrijft graag en veel. Ze treedt veelvuldig op met korte verhalen op literaire podia.
Sara houdt een voordracht over engagement en draagt voor uit haar werk waarin het streven een goed mens te willen zijn in conflict komt met gelukkig willen zijn. Hoe strijdbaar is de kunstenaar?

Deze middag is samengesteld in het kader van de tentoonstelling Zachtzinnig Radicaal, een initiatief van curatoren Harald Schole en Edith Rijnja en de Young Artsupport Amsterdam.
Lees hier meer over de tentoonstelling.

Met dank aan: