Eigentijdse kerkdienst

Who Are We Again?

zalen

13 mei 2018
12.30-14 uur
Vrij toegankelijk voor leden Niet-leden betalen €3,-

Op zondag 13 mei kun je een eigentijdse kerkdienst mee maken in Arti et Amicitiae. Martijn Horsman, dominee en oprichter van brouwerij Kleiburg, Amsterdam, leidt de dienst.

De joodse, christelijke en islamitische tradities vertellen het verhaal van Jakob en zijn zoektocht naar identiteit langs liefdeloosheid, bedrog en schaamte. Religie, liturgie en theater komen samen in een bijzondere kerkdienst.

De kerkdienst is onderdeel van de groepstentoonstelling Who Are We Again? die van 13 april tot en met 19 mei in Arti te zien is. In Who are we again? resoneren verschillende perspectieven op het beeld van de mens. Het portret als beeld van de tijd. Hoe zien we onszelf en kijken we naar de ander? met vooral de vraag: Wat laten we zien? Een groepstentoonstelling over identiteit.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Programma
12.30 inloop
12.45 – 12.50 welkom – vredegroet
12.50 – 12.55 muziek – brood delen op schaal
12.55 – 13.00 lezing tekst uit kookboek (gen 27)
– intermezzo –
13.00 – 13.30 Preek Martijn
13.30 – 13.40 Wat is je naam?– schrijven op kommen – terug gaan zitten
13.40-13.45 Zegen (Jakobitisch)
14.00 uur soep

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Martijn Horsman is mede-initiatiefnemer van het Kleiklooster, een kleine leefgemeenschap in Kleiburg gevestigd in een flat in de Amsterdamse Bijlmer. De bewoners geloven dat het niet goed is voor een mens om er alleen voor te staan en daarom wonen ze bij elkaar. Van oudsher wordt er in kloosters ook bier gebrouwen. Zo ontstond het idee voor Brouwerij Kleiburg. Inmiddels worden er zes verschillende bieren gebrouwen en samen met Eetcafé Dwaze Zaken wordt een proeflokaal gerund waar ze allemaal te proeven zijn. ( bron: https://socreatie.nl/martijn-horsman-bier-sociale-meerwaarde/)

Fotografie: René Bosch