Lezing

AFGELAST – Diederik Lohman

Handiger omgaan met geld (of het gebrek daaraan)

8 nov 2023
16.00 uur
Inloop vanaf 15.30 uur, start om 16.00 uur. Vanaf 17.30 uur borrel.

DOOR OMSTANDIGHEDEN GAAT DEZE ACTIVITEIT NIET DOOR

Diederik de Savornin Lohman is groot geworden in de jaren 80, toen een uitkering door velen als een basisinkomen werd gezien en je met een basisbeurs en een bijbaantje best aardig kon overleven. Er waren belangrijker dingen dan geld. Toch?

Na bijna 15 jaar in hele aanvaardbare armoede te leven onder meer als vrijwilliger in een cultureel centrum, zakelijk leider bij een gesubsidieerde theatergroep en altijd ondersteund door een carrière voor en achter de bar, besloot Diederik een onderzoek naar geld te beginnen. De 3 afgebroken studies bleken immers ook nergens toe (op) te leiden.

Dat onderzoek bracht hem in 1996 samen met zijn vrouw tot de oprichting van een eigen zaak: Agaath Administraties. In de afgelopen 27 jaar werd advies verleend aan en de boekhouding gedaan voor tal van instellingen en bedrijven waaronder velen in de creatieve sector, gesubsidieerd en ongesubsidieerd.

Handig boekhouden, optimaliseren van Toeslagen en gebruik maken van fiscale regelingen (toepassen van middeling en fiscale oudedagsreserve zolang die nog bestaan), kan het verschil maken tussen rondkomen en prettig leven. Aan Diederik kunt u al uw vragen stellen, ook over Stichtingen en BV’s.