Arti Shuffle

Dark Lights – Bright Lights

Sagí Amir Gros - dans, film & creatieve filosofie

23 mei 2024
20.30 uur

Entree €10,- (regulier), Arti-leden gratis (maximaal 1 kaartje per Arti-lid).
Reserveer je ticket via deze RESERVERINGSLINK

Arti et Amicitiae nodigt choreograaf, filmmaker en regisseur Sagí Amir Gros uit voor een avond over dans, film en filosofie.

Sagí Amir Gros – Amsterdammer & Berliner die ook in Keulen werkt – is choreograaf, filmmaker en artistiek directeur van WDTanztheater in Duitsland en heeft zijn eigen Stichting GrossDanceCompany in Amsterdam. Sagí komt oorspronkelijk uit Tel Aviv en heeft meer dan de helft van zijn leven doorgebracht in zowel Duitsland als Nederland. Zijn werk is internationaal gepresenteerd, onder andere in het Louvre in Parijs, Museum Ludwig in Keulen en het Michigan Ballet Theatre.

Sagí ontwikkelde de choreografische filosofie ‘Physical Script’ waarin persoonlijke verhalen over inclusiviteit en verbondenheid zich ontvouwen. Hij behandelt hedendaagse en relevante thema’s over identiteit, inclusie, erbij horen, streven naar vrijheid en zelfontwikkeling.

Tijdens deze Arti Shuffle krijgen we een kijkje in de wereld van Sagí Amir Gros. Daniel Kolbach gaat in gesprek met de kunstenaar over zijn filosofie en werkwijze en de vraag hoe identiteitsvorming, hedendaagse Joodse en queer indentiteit daar een rol in spelen. Het publiek wordt uitgenodigd om mee te praten over de thema’s en eigen ervaringen te delen.

We vertonen Sagi’s film ‘Printemps 22’ die met de Belgisch/Duitse cinematograaf Michael Maurissens gecreëerd is. Het is een gevoelige observatie van de Parijse Joods-Oekraïense, Russische ballerina Laura Fridman. Gros interviewde Fridman en schreef een script gebaseerd op haar levensverhaal. De film legt haar intieme kwetsbaarheid bloot, tegen de achtergrond van de Oekraïens/Russische oorlog. De film ging in première in het Museum Ludwig in Keulen en zal dit jaar te zien zijn in het Joods Museum in Berlijn. We sluiten de avond af met een preview van Sagi’s nieuwste film, muziek en een borrel.

Wil je meer weten over Sagi Amir Gros? Lees hier een artikel op Crescendo of kijk op instagram.

Over Daniël Kolbach, de moderator:
Naast zijn werk als strategisch adviseur is Daniël actief binnen de Joodse gemeenschap in Amsterdam. Hij is bestuurslid van de Liberaal Joodse Gemeente Amsterdam en zet zich in voor het bevorderen van de dialoog en samenwerking tussen de Islamitische, Christelijke en Joodse gemeenschappen. Daniel is kunst-, theater- en muziekliefhebber.

Deze avond is een samenwerking met WDTanztheater Duitsland & GrossDanceCompany Nederland. De voertaal is Engels.

Beeld: Sagí Amir Gros Germany, fotograaf Oliver Hohlfeld