Beat your Identity

Workshop

27 okt 2017
19.30-21.30 uur

Barbara van Ittersum en Esther van der Pol-Kunstdocenten- laten in hun workshops mensen spelen met hun identiteit, de grenzen opzoeken in de verbeelding: letterlijk en figuurlijk.

De workshop begint met een presentatie van hedendaagse kunstenaars die binnen hun werk werken met het thema identiteit. Daniele Buetti, Rineke Dijkstra, Marlene Dumas. Aan de hand van hun werken laten Barbara en Esther zien hoe vloeiend en veranderlijk een identiteit kan zijn.

Met dit gegeven gaan we daarna zelf spelen met identiteit en fotografie is het middel. Wat of wie laat je zien als je voor de camera staat? Durf jij je te laten zien, en hoe dan? Met behulp van van attributen transformeer je jezelf, of versterk je zekere elementen uit je identiteit.

In de workshop zijn we afwisselend model, als fotograaf. Heel letterlijk gaat het dus over “zien en gezien worden”. Door dit samen te doen, door zowel model als fotograaf te zijn ontstaat een verbinding.

van Ittersums’ achtergrond als theatrale kunst- en portretfotograaf zorgt ervoor dat zij weet hoe ze mensen kan uitdagen om zichzelf te laten zien en ook op zoek te gaan naar dat wat ze met elkaar verbindt.

Neem je smartphone mee!
– er zijn 7 digicamera ’s aanwezig
Aanmelden graag absolute@xs4all.nl

Bijdrage: geef wat je wilt.
Koffie en thee is aanwezig.