Avond van de humor

sociëteit

18 okt 2018
20.30 uur
* Vrij toegankelijk voor leden, niet-leden betalen €3,-

Spreekstalmeester Fredie Beckmans neemt je mee in een avond vol intellectuele kolder en ernstige humor. Met voordrachten uit ‘Kunstenaarsmoppen’ door auteur Bas Fontein, optredens van de Six Singing Saws, en muziek van DJ Whips.

Bas Fontein
Tijdens de Avond van de humor hebben we Bas Fontein te gast.
Bas Fontein verstoort. Hij speelt met de gebruikelijke conventies binnen de kunst, van zowel die van de “kunst”kijker als de kunstwereld. Wat kun je zeggen of doen en wat niet? Welke criteria gebruiken we om ons oordeel te vormen? Hoe zien we eigenlijk? Fontein toont aan dat veel denkbare ideeën onderling uitwisselbaar zijn. Daarbij bevraagt Fontein de kijker, of zoals Oscar Wilde schreef: “It is the spectator, and not life, that art really mirrors.”

Bas Fontein (Amersfoort, 1978) studeerde af aan de Hogeschool van de kunst in Utrecht (kunst) en aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam (Taal en Beeld). Als kunstenaar werkt hij met fotografie en tekst, en publiceert hij zijn werk onder de naam BASBOEK. Hij kan het best omschreven worden als een allround creatieveling met een ondernemende geest. Want naast zijn diverse kunst, Fontein is mede-oprichter van DIABP en Museum voor KOR, en is hij werkzaam als creative director, copywriter, redacteur, curator, museum gids en als docent kunst aan de Universiteit van de Kunsten Utrecht.

Het kwartet “Six Singing Saws”
Het kwartet “Six Singing Saws” speelt op echte zingende zagen, gewone houtzagen en op hele speciale events wel eens op een decoupeerzaag. Het kwartet heeft een lange staat van dienst en was reeds te bewonderen Engeland, Zwitserland, Duitsland en Almere. Als we geluk hebben pakken ze voor deze avond de superbijl uit.. deze is is alleen voor 18 +

Surprise act DJ Whips
DJ Whips mixt een flinke dosis Humor mixed met Ironie

Spreekstalmeester Fredie Beckmans
vertelt de waarheid alsof die gelogen is. Hij is tijdens de avond van de humor spreekstalmeester.

 

Avond van de humor
Donderdag 18 oktober vanaf 20:30 uur
Arti et Amicitiae
Rokin 112
1012 LB Amsterdam, www.arti.nl
020-6245134

Entree gratis voor leden van Arti et Amicitiae
Niet-leden betalen € 3,- ( aan de deur)