De dag van de componist

Arti Shuffle

Wiel of Fortune - Wiel Conen

16 jun 2023
20.00 uur
Vrij toegankelijk voor leden en niet-leden

Kosten: Entree: €10,- (regulier), entree voor Arti-leden: gratis let op! Beperkt aantal kaarten beschikbaar dus wees er snel bij, en max. 1 per Arti-lid.
Hier vindt u de reserveringslink

In aanloop naar de Dag van de Componist, op vrijdagavond 16 juni, mag Arti het startschot geven aan de eerste stortbui van de opening van het oeuvre van Wiel Conen aan het publiek.
In verschillende ruimtes in ons gebouw luistert het publiek op uiteenlopende wijze naar zijn composities. Wiel Conen studeerde muziektheorie in Los Angeles, leerde componeren aan Julliard NY en het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Meer dan 190 composities zijn er klaar voor zijn verhaal aan ons te vertellen.

Vrachtwagen met losse objecten van verschillende grootte die tijdens de rit niet voorspelbaar beweegt. De lading blijft intact. Niets gaat verloren. Onnadrukkelijk te begrijpen muziek.

Op de avond naar de dag van de componist rijdt Wiel met zijn fortuynlijke vrachtwagen Arti binnen. Op zaal, tussen het werk van nieuwe leden, worden vijf recente electro/akoestische tapewerken (premières!!!) getoond: Chromatic fortune, k.4711, e.a.

Het wiel dendert aansluitend de trap af: de sociëteit wordt gevuld met ouder werk van Wiel; Danza della casa met een beeldende interpretatie van VJ’s Michael Fleming & Ron Bergman.