Arti Shuffle

Een avond rond Theo Kley

14 jul 2023
20.30 uur

Kosten: Entree: €10,- (regulier), entree voor Arti-leden: gratis let op! Beperkt aantal kaarten beschikbaar dus wees er snel bij, en max. 1 per Arti-lid. RESERVERINGSLINK
(reserveren verplicht)

Deze avond wordt een eerbetoon aan Theo Kley, veelzijdig kunstenaar en magiër.
Al sinds de jaren 60 heeft hij door zijn kunst en happenings zijn visie op de samenleving vorm gegeven.

Dat deed hij o.a. door het oprichten van de Insekten Sekte, het Eksooties Kietsj Konservaatooriejum en projecten als de Moederpop, de Weggooi Auto en het Immuun Blauw als antwoord op de vervuiling die, volgens hem, het gevolg was van verveling.

Al vanaf het begin was hij actief betrokken bij het kunstenaarsdorp Ruigoord, waar hij werkte in zijn atelier en gasten ontving in Theo’s Theetuin.

Zijn leven en werk zullen deze avond belicht worden door Annemarie de Wildt, conservator van het Amsterdam Museum, en Inti Meys, zijn schoonzoon.

Matthijs van Boxsel, vertegenwoordiger van de Batafysica en schrijver van o.a. De Encyclopedie van de domheid, zal een presentatie geven.

Theo’s dochter Tara en haar zoon Sky zingen een mantra.

En tenslotte geven enkele jonge kunstenaars uit Ruigoord acte de présence: Sander Ivo van Driel geeft een performance samen met Jonathan van Duyn en Mozes Meijer en Cato Fluitsma zingt het lied ‘Moeder, waar zijn de vlinders henen’ uit de Vlinderopera.

Rond 22.00 uur is er tijd voor muziek en dans.

Theo Kley was Arti lid.

Fotograaf: Sieger Duinkerken

 

De Arti Shuffle is een (bijna) wekelijks programma in de sociëteit van Arti et Amicitiae met beeldende kunst, performances, installaties, muziek, lezingen, filmvertoningen, lekkere drankjes én de dansvloer. Iedereen is welkom! Houd www.arti.nl in de gaten voor het programma.