Arti Shuffle

Een soiree rondom Drs. P

30 jun 2023
20.00 -24.00 uur
Kosten: Entree: €10,- (regulier), entree voor Arti-leden: gratis let op! Beperkt aantal kaarten beschikbaar dus wees er snel bij, en max. 1 per Arti-lid. Reserveren verplicht.

Kosten: Entree: €10,- (regulier), entree voor Arti-leden: gratis let op! Beperkt aantal kaarten beschikbaar dus wees er snel bij, en max. 1 per Arti-lid. RESERVERINGSLINK
(reserveren verplicht)

Het Heen- en Weerschap presenteert:
Een soiree rondom Drs. P

De Stichting Auteursrechten H.H. Polzer/Drs. P, in de wandelgang Het Heen- en Weerschap geheten, is een trouwe bezoeker van Arti. Als enige organisatie beschikt zij over een bedrijfslidmaatschap voor haar bestuurders – een voorbeeld dat navolging verdient!

Op vrijdag 30 juni vertelt Ivo de Wijs over leven en werk van Drs. P, in 1919 geboren als Heinz Hermann Polzer in het Zwitserse Thun, die zich in Nederland ontpopte tot taal- en rijmvirtuoos, met een schat aan onvergetelijke liederen op zijn repertoire: Het Trapportaal, Veerpont (‘Heen en weer’) en de Dodenrit (‘Troika’) om er maar enkele te noemen.

Daarna neemt de jonge Volendammer Ringo Maurer plaats achter de vleugel. Hij is ragtime-, blues- en jazzpianist en groot kenner van het oeuvre van Drs. P. Op vijftienjarige leeftijd sloot hij vriendschap met de dichter-zanger, van wie hij een twintigtal nummers zal vertolken. Na het optreden van Ringo wordt Arti omgetoverd tot danspaleis, met Vic van de Reijt (voorzitter van Het Heen- en Weerschap) achter de dj-tafel, geassisteerd door Ron Tebbens. Rock ’n roll, beat en soul, met uitstapjes naar Frans, Italiaans en Surivlaams repertoire!

Drs P, pseudoniem van,Heinz Hermann Polzer ,Thun, 24 augustus 1919 – Amsterdam, 13 juni 2015,Foto: Mark Kohn ,1997

 

Ringo Maurer