Arti pareltjes in de stad

Stichting Françoise van den Bosch

sociëteit

12 jun 2017
Inloop 20.15 uur Aanvang 20.30 uur Vrij toegankelijk voor leden en niet-leden

Op maandag 12 juni 2017 is er weer een: Pareltjes in de stad over sieraden, dragers en makers, in
Idee, samenstelling en presentatie: Gonny van Oudenallen en Myra Winter

Stichting Françoise van den Bosch/Françoise van den Bosch Foundation

Het is dit jaar 40 jaar geleden dat de sieraadontwerpster Françoise van den Bosch (1944-1977) onverwachts op 33-jarige leeftijd overleed. In 1980 werd door vrienden, collega’s en familie de naar haar vernoemde stichting opgericht, niet alleen ter nagedachtenis aan deze innovatieve sieradenmaakster maar ook ter stimulering van de hedendaagse sieraadvormgeving. Wat is de doelstelling? Wat zijn de activiteiten? Hoe kijkt de stichting terug op de afgelopen jaren? Wat is de invloed van Françoise van den Bosch geweest op de generatie sieradenmakers na haar?

In deze Pareltjes in de stad, praten Gonny van Oudenallen en Myra Winter met: Martijn van Oostroom, sinds oktober 2016 voorzitter van de Stichting Francoise van den Bosch en al 7 jaar verbonden aan deze stichting.

EN:

Margherita Potenza, sieradenmaakster en studente aan de Royal College of Art.
Zij is van begin mei tot eind juli te gast als Françoise van den Bosch Artist in Residence. Ze verblijft en werkt in Studio Rian de Jong in Amsterdam waar ze haar project ‘Body as the Territory/Jewellery as the Map’ zal ontwikkelen.

De avond wordt afgesloten met agenda tips; wat is er te zien en te beleven op sieraden gebied.

Vooraf en na afloop van het programma kunt u uw sieraden laten taxeren door zilverspecialist en sieraden taxateur Herbert Veenemans.