Pop Life

Arno Kramer, er is altijd een begin

Lezing

zalen

13 apr 2023
20.00 uur
Vrij toegankelijk. Reserveren wordt geadviseerd, via arti@arti.nl

Arno Kramer is tekenaar, docent, curator en oprichter van Drawing Centre Diepenheim en Drawing Inventions Academy. Ondanks het wegvallen van tekenconservatoren en zogenaamde prentenkabinetten in musea, meent hij dat het autonoom tekenen blijft floreren. Kunstenaars ontdekken altijd nieuwe visuele wegen, en zijn lezing zal licht werpen op een breed spectrum van hedendaagse tekeningen en onderzoeken hoe het zich op veel onverwachte manieren blijft ontwikkelen.

Deze lezing is onderdeel van de tentoonstelling Pop Life die van 17 maart t/m 16 april te zien is in Arti et Amicitiae

Pop Life richt zich op hedendaagse tekeningen en hoe de menselijke vorm wordt afgebeeld door middel van de taal van de populaire cultuur.

Deelnemende kunstenaars: Pedro Bakker, Laura Bruce, Iris van Dongen, Marcel van Eeden, Andrew Gilbert, Euan Gray, Marie Harnett, Helena Her, Paul McDevitt, Charlotte Schleiffert, Sandra Vasquez de la Horra, Rinus van de Velde en Witte Wartena.
Curatoren: Euan Gray, Witte Wartena

Pop Life toont een diverse groep van dertien gerenommeerde Nederlandse en internationale kunstenaars, elk geselecteerd vanwege hun aanhoudende bijdrage aan het hedendaagse tekenen en een zeer individuele benadering van de weergave van de menselijke vorm.
De kunstenaars verwijzen in hun werk naar film, televisie, popmuziek, strips, romans, reclames en hedendaagse vormen van sociale media, en zetten traditionele popcultuur mythes om in persoonlijke verklaringen over geschiedenis, feminisme, koloniale macht, politiek, identiteit, schoonheid en verschillende andere existentiële vragen .

Er worden ruim zestig tekeningen gepresenteerd. Speciaal voor de tentoonstelling zijn een aantal nieuwe tekeningen gemaakt.

Pop Life wordt gesteund door het Amsterdamse Fonds voor de Kunst en het Goethe- Institut

Beeld: Arno Kramer – Zonder Titel, 2020, Houtskool en aquarel, 152 x 285 cm – Collectie Museum CODA Apeldoorn