Arti Literair

Arie Storm

Een spel met fictie en werkelijkheid

18 feb 2016
20:30 uur
* Vrij toegankelijk voor leden en niet-leden

Arie Storm (1963) publiceerde vorig jaar ‘Het laatste testament van Frans Kellendonk’, een curieuze biografie die hoofdzakelijk gaat over de biograaf zelf. Daarnaast verscheen ‘Maans Stilte’, een roman over sterven, trouw en eenzaamheid. Wat betekent het om te leven en wat om te sterven? En geliefd te zijn, of gehaat?

Die laatste vraag zal Storm bekend voorkomen. Niet alleen zijn meedogenloze recensies leverden hem talloze vijanden op maar ook zijn romans. Want hierin is de grens tussen fictie en werkelijkheid vaak dun. Of is er überhaupt geen sprake van een grens en is dát het literaire spel dat hij speelt?

Naast de technische aspecten van zijn schrijverschap zal ook Storms uitgesproken literatuuropvatting aan bod komen. Wat is literatuur en wat niet? Wat is het belang van plot? Na afloop van het gesprek zijn de boeken te koop, desgewenst gesigneerd.

De presentatie van de Arti Literair wordt verzorgd door de schrijvers Karin Overmars en Merijn de Boer, die deze taak overgenomen hebben van Camiel Hamans.