Amsterdam Art Week

29 mei 2024
t/m
2 jun 2024

Amsterdam Art Week is een bruisend kunstfestival waar kunstenaars hun talenten tonen aan een lokaal en internationaal publiek. Voor bezoekers is het dé gelegenheid om diverse toonaangevende en experimentele tentoonstellingen en evenementen te zien. Het is ook de enige tijd van het jaar waarin de hele Amsterdamse hedendaagse kunstsector samenkomt en samenwerkt. Tijdens Amsterdam Art Week is er van alles te doen en te zien in Arti et Amicitiae. Er zijn lezingen, tours, presentaties en live performances. De sociëteit is tijdens Amsterdam Art Week ook op zaterdag en zondag open van 12.00 – 18.00 uur, met een beperkte lunchkaart.

PROGRAMMA TENTOONSTELLING 1 EN 1 IS 1

Vrijdag 31 mei 17.00 uur – De Kunstenaar Uitgelicht – in de sociëteit
ANNE VERHOIJSEN EN JOS HOUWELING
Dit keer Anne Verhoijsen en Jos Houweling. Ieder over een werk dat hun leven heeft veranderd en over samenwerken wat hun leven nog meer verandert. Losse geheimen smakelijk gepresenteerd door Renée Hartog.

Zaterdag 1 juni 14.00 uur – op de stoep
KEELEY HAFTNER EN SABINE KÄPPLER maken een grootschalige tekening. De “kleurpotloden“ die ze hiervoor gebruiken, zijn gemaakt van afvalmateriaal uit hun kunstenaarspraktijk. Haftner en Käppler denken groot! Zeggen ze.

13.00 uur op de tentoonstellingszalen
1 EN 1 IS 1? SANGIORGIO BLONK & MARIKEN OVERDIJK nodigen u uit voor, een gesprek. Een één-op-één ontmoeting rond een Stoel, een Tafel en een rol Papier om een pagina van je leven te delen. Het is het vouwen, vormen en manipuleren van papier, ga zitten, sta op en ga weer zitten… P.S. Je mag een mystery guest meenemen. Dat kunnen zij ook.

14.30 uur op de tentoonstellingszalen
ARTIST DUO TALKS – RICHTJE REINSMA EN EMILY KOCKEN
Drie kunstenaarsduo’s in gesprek over samenwerken: wat is er voorgevallen, kwam de samenwerking tot wasdom, is er een kunstwerk ontstaan? Liet je je ego los, groeide er verzet? Nooit meer samen of voor altijd? Deelnemers: MAZE DE BOER en JACOPO GRILLI, MACHTELD AARDSE en SIMONE BENNETT MAIKEL DEEKMAN en PAULA KARKLINA.

15.30 uur op de tentoonstellingszalen
HOE JE JE STEM MEER, ANDERS EN SAMEN KAN GEBRUIKEN.
Een ontmoeting met je stem. Het maken van een geluids – 1 en 1 is 1, onder de bezielende leiding van YINSKE SILVA.

Zondag 2 juni 14.00 – 16.00 uur op de tentoonstellingszalen
PINGPONGTEKENEN – MAARTJE JAQUET EN JONAS OHLSSON laten in een live performance zien hoe ze samenwerken voor het project 1en1is1. Met afwisselende muziek voor de sfeer tekenen en schilderen ze op elkaars werk. De één maakt een begin, de ander werkt erop door en geeft het vervolgens weer terug. Zo wisselt het kunstwerk steeds van maker, totdat de kunstenaars samen besluiten dat het af is. Naast hen is extra werkplek gecreëerd voor twee personen die zin krijgen om aan te schuiven. Zo kan men niet alleen zien hoe het is om op deze manier samen te werken, maar het ook ervaren.

14.00 uur
MAJA IRENE BOLIER EN PIM TROOSTER
Impromptu spoken word performance door Maja en Pim, die ondertussen een zijn geworden.

13.00 uur en 15.30 uur
GROENSAFARI
Op expeditie naar het groene hart Amsterdam met FANJA BOUTS EN PJ ROGGEBAND, smakelijke verhalen, acties en aandacht voor de ‘echte’ onderwereld van Amsterdam. Duur 1,5 uur. Vertrekpunt: tentoonstelling 1 en 1 is 1, maximaal 15 personen & ‘Betaal wat je wilt’. Aanmelden via pjroggeband@online.nl

 

 

PROGRAMMA TENTOONSTELLING: MARIEKE J.R. COPPENS – NIET HET UITERLIJK VOOR GOEDE VRIENDSCHAPPEN NET ALS DE TONGEN VAN DE HONDEN.

Woensdag 29 mei 15.00 uur
Een gesprek over vriendschap met kunstenaars, misschien moet je even meehelpen met de laatste dingen voor opbouw van de tentoonstelling.

Donderdag 30 mei 17.00 uur
Boekpresentatie i.s.m. uitgever the missing O. Het 0de,1ste,1ste, 2de,3de, 5de, 8ste en 13de exemplaar worden verloot onder de voorbestellers. Bestel nu en maak kans!

Vrijdag 31 mei 15.00 uur
Gesprek over het hebben van vriendschap(pen) met je kleding.

Zaterdag 1 juni 15.00 uur
Gesprek over vriendschap met boeken.

Zondag 2 juni 15.00 uur
Hondenmiddag, om ze te bedanken voor het gebruik van hun tong voor de titel. Tevens een gesprek over vriendschap met niet-menselijke dieren. Voor honden buiten via een groot scherm te volgen.