African Amicitiae

Lezingen

13 dec 2017
t/m
24 jan 2018
17 uur
Toegang vrij voor leden en niet-leden

Lezingen African Amicitiae

Tijdens drie lezingen en bijeenkomsten vertellen Afrika-experts en Afrikaanse kunstenaars over de rijkdom en diversiteit van de actuele Afrikaanse kunst.

De lezingen vormen een aanvulling op de tentoonstelling AFRICAN AMICITIAE in Arti et Amicitiae (13/11/2017-02/02/2018). Deze tentoonstelling toont werkt van een selectie Afrikaanse kunstenaars, die de afgelopen 25 jaar een residency deden bij de de Thami Mnyele Stichting in Amsterdam.

tot onze grote spijt is de lezing Afrika en de beeldende kunst op woensdag 13 december geannuleerd wegens omstandigheden. Wij betreuren dit. Wij willen u graag op de twee andere lezingen attenderen die wel doorgang vinden. Excuses voor het ongemak.

Vrijdag 19 januari 17 uur
Op 19 januari staat een bezoek op het programma van twee Zuid-Afrikaanse kunstenaars die deelnemen aan de tentoonstelling Tell Freedom in Kunsthal KAdE, Amersfoort. In januari verblijven zij bij de Thami Mneyele Stichting.
Tell Freedom, 15 jonge Zuid-Afrikaanse kunstenaars is te zien van 27/1-05/05/2018.

Woensdag 24 januari 17.00 geeft Rosalie van Deursen, een lezing over hedendaagse Afrikaanse taboedoorbrekende kunstenaars en het belang daarvan in hun context. Van Deursen is kunsthistoricus en wereldreiziger met een fascinatie voor Afrika. Ze is oprichter van Urban Africans. Het valt haar op hoe diep stereotype ideeën over Afrikaanse kunst zijn ingesleten. Zij confronteert ons met deze vooroordelen en laat ons de weerbaarheid en het leven van Afrikaanse kunstenaars zien.

 

Arti et Amicitiae

Rokin 112

Amsterdam