Arti Shuffle

Quartz

19 jul 2024
Dinerbuffet vanaf 18.00 uur, programma vanaf 20.30 uur

Op vrijdag 19 juli, de vooravond van Amsterdam Pride 2024, staat de Arti Shuffle in het teken van de Queer Arts. QUARTZ draait om verbinding en dialoog met verschillende kunstdisciplines uit de LHBTQI+ Community. Het avondvullende programma bestaat uit een bonte mix aan activiteiten: een dinerbuffet, foto-expositie van Suzanne van de Laar, performance art, poëzievoordracht, talkshow en live entertainment. De latere uurtjes worden toevertrouwd aan DJ Raf.

QUARTZ staat open voor iedereen die geïnteresseerd is om de bijzondere verhalen, belevenissen, gevoelens en gedachten vertaald in de kunsten nader te beleven.
Uitgangspunt is om via de kunsten een brug te slaan tussen mensen binnen- en buiten de LGBTQI+ scene. Belangrijk en noodzakelijk in tijden die steeds meer beheerst worden door sociale media en polarisatie. Door elkaar in het echt te ontmoeten kan er een wereld voor je open gaan, een wereld die je misschien nog niet of alleen vagelijk kent. Hoe mooi en passend dat Arti et Amicitiae – voor de kunst en de vriendschap – een platform biedt voor dit initiatief.

Er is geen dresscode, kom vooral als jezelf, al verhoogt een regenboogitem wel de feestvreugde. Er is een fotograaf die je in de roze fotolijst kan vereeuwigen. Het wordt een viering van kunst en diversiteit dus voel je vrij!

QUARTZ is een onderdeel van IDAHOT-IQZ Nederland

Op 17 mei, de dag dat homoseksualiteit in 1990 als ziekte werd geschrapt, ontstond IDAHOT, de internationale dag tegen homo- en transfobie. IDAHOTIQZ heeft als missie om op kunstzinnige wijze gemeenschapszin van en met de Queer community te bevorderen en organiseert daartoe evenementen op IDAHOT, Pride en vanaf nu ook gedurende de rest van het jaar in de serie QUARTZ.

Entree €19,50 (regulier), Arti-leden gratis (max 1 kaartje per lid), Stadspas en studenten op vertoon van pas/legitimatie €10.
Diner €17,50
Reserveer je ticket via deze RESERVERINGSLINK