Arti Shuffle

Julia Werner

Red Light Jazz in Arti

7 jun 2024
21.00-21.30 uur en 22.00-22.30 uur
De toegang is gratis

In het weekend van 7, 8 en 9 juni aanstaande vindt de 11e editie van Red Light Jazz, hét jazzfestival van de binnenstad van Amsterdam, plaats. Kunstenaarsvereniging Arti et Amicitiae is tijdens dit weekend een van de locaties waar genoten kan worden van live jazz.

In de sociëteit van Arti treedt Julia Werner op. Julia Werner (Greener Grass, August 38th, Vox Sturnus) speelt op Red Light Jazz haar gloednieuwe composities, samen met Jochem Braat op verschillende soorten keys en synths, en Alistair Payne op trompet. Oorspronkelijk vocalist, heeft ze zich afgelopen tijd ook toegelegd op het spelen van gitaar en percussie, het maken van visuele kunst (pentekeningen, schilderijen, risoprints), maar bovenal op het componeren van haar eigen muziek. In verschillende vormen en bezettingen brengt ze deze momenteel naar buiten.

Julia speelt en zingt onder andere in de folkpop-band Greener Grass, die vorig jaar genomineerd werd voor de Sublime Awards, en is onderdeel van het vocale improvisatie-ensemble August 38th. Ze bracht tijd door in New York en India om daar muziek te maken. Op Red Light Jazz brengt ze haar composities op het snijvlak van jazz-, folk- en popmuziek ten gehore.

Vrijvechten van vastgeroeste ideeën, van zelfopgelegde restricties, op zoek naar vrijheid. Hoe vind je je eigen pad in een wereld waarin systemen de norm lijken te zijn, in plaats van de menselijkheid? Uit je hoofd, in je lichaam, uit de onmogelijkheid, in het idee. Een ode aan de expressie en het gevoel, spelend met subtiliteit en texturen.

Julia Werner – Zang, gitaar
Jochem Braat – Rhodes, synths, piano
Alistair Payne – Trompet