Onno Boerwinkel

Onno Boerwinkel

In Boerwinkel’s pastels regeert de tijdloosheid. Hij koestert beelden en situaties die niet ten prooi zijn gevallen aan modes of ander bombarie.
In zijn werk staat de mens centraal. Altijd op zoek naar situaties waar interactie tussen de mens en beweging is te zien.

Sinds jaar en dag is pastel zijn materiaal. Wat hij gezien heeft, ‘betrapt’ hij, zoals hijzelf het definieert, rijpt in zijn hoofd en hart. Het uiteindelijke beeld is een ‘extract’ van die belevenis, een picturaal bezinksel in vorm en kleur.

Het medium pastelkrijt is het materiaal waar de tekenaar, die hij in wezen is, zich verbindt met de schilder. Het pasteuze aspect van het krijt en de manier waarop hij in het krijt ‘krast en peurt’, beperken vrij bewust het formaat waarop hij werkt.

Italië met haar onderwerpen rond kerken en pleinen is een doorgaande lijn in zijn oeuvre. Zintuiglijke situaties, het Latijnse levensgevoel. Alles staat in dienst van de intensiteit waarin de schoonheidsbeleving op klein formaat gestalte krijgt.

Sinds vorig jaar, toen Arti 175 jaar bestond is Onno Boerwinkel een portrettenproject begonnen in de sociëteit. Wekelijks maakt hij portretstudies van leden. Inmiddels hebben zich 75 mensen laten vastleggen en kan men zich nog opgeven voor zijn of haar portret.

Inlichtingen hierover: info@onnoboerwinkel.nl

phil-b onno-boerwinkel michiel-barman luuk-w jan-t jan-s ivy-p-ii evi-d 15-021-ellen-b 15-020-harry-a 14-109-antoinette-f 14-101-peter-s 14-045-willem-s