Baukje Spaltro

Baukje Spaltro

 

Toon galerij

Ik schilder het Panorama als getuigenis.

Het Panorama niet als landschap maar als overzicht van een periode of plek. Als gekleurde abstractie van het eigen waargenomen werkelijkheid, die wordt getoond door figuratie. Mijn werk gaat over sprankelend kleur, abstractie en figuratie.

Ik werk vaak in serie, waarin ik het thema PANORAMA onderzoek vanuit verschillende invalshoeken.
De wereld van de mens: als geschiedenis, als gebouwde stad, als de natuur of overtuiging / gedachte / ideologie / sfeer.

VVDS serie (2001-2003): een ode aan mijn ouderlijk huis in Italië. Het panorama als het geschiedenis, als eerbetoon aan mijn eigen verleden.

De BAUC serie (2004-08) toont de veranderende stad. BAUC staat voor Breitner Amsterdam Under Construction en is een ode aan de veranderende stad Amsterdam.
Het Harde Panorama toont wegen, gebouwen, bouwputten, de verandering van de samenleving door middel van architectuur.

De INCANTO serie (2008-10) toont de magie van het Toscaanse platteland. Het zachte Panorama toont mijn liefde voor het leven, de natuur en de terugkeer van de menselijke persoon in het doek.

KANTIJ (2010-11) gaat over kleur als abstract landschap.

SPHERES (2011-2015) is geïnspireerd door de trilogie Sferen van Peter Sloterdijk. Deze serie gaat over het eigen gemaakt panorama, de sfeer, een gekleurde netwerk als (tijdelijke) identiteit.