Marian Plug

Marian Plug

Toon galerij

Terwijl Marian Plug schildert is zij zich volledig bewust van het verhaal van de moderne schilderkunst, waarin de kwaliteiten van het medium zelf nauwkeurig worden onderzocht. In dat verhaal was er niet langer plaats voor afbeelding.
Nergens verhult Marian de opvatting dat het schilderij een tweedimensionaal vlak met verf erop is en ook de toeschouwer kan onmogelijk om die opvatting heen. Maar tegelijkertijd breekt er door dat platte vlak een onderwerp heen, een inhoud zet zich vast in de cognitieve vermogens van de toeschouwer. Marian wendt alle middelen van de schilderkunst aan, om de toeschouwer te verleiden. Het verhaal van het moderne, het onderzoek naar de kwaliteiten van de schilderkunst wordt gebruikt voor die verleiding. Het schilderen heeft de onzekerheid en de onschuld van het experiment verloren.

 

Tot en met 25 augustus is in Bergarde Galleries de solo tentoonstelling Een rondreis in olieverf van Marian Plug te zien. 
Een rondreis in olieverf is wederom werk te zien dat nog niet eerder in de galerie te bewonderen was. In de tentoonstelling openbaart Marian Plug zich als een kunstenaar, die zowel durft terug te grijpen op klassieke thema’s, zoals onder meer te zien is in een werk als Stroom X (2014), als dat ze op zoek gaat naar nieuwe ontdekkingen. Ieder schilderij behelst een eigen picturale studie, maar alle geven ondanks de diversiteit blijk van haar karakteristieke handschrift. Het vraagt van de beschouwer tijd en een oog voor detail om een deel te kunnen ontrafelen van het bedachtzame arbeidsproces dat aan ieder werk voorafgaat.

Bezoekadres
Landgoed Het Buitenland
Het Buitenland 1
2995 TP Heerjansdam (NL)